Nieuwjaarsreceptie Centrale

De Centrale van Ouderenverenigingen, gemeente Venray en zorginstellingen moeten de handen ineenslaan, om er voor te zorgen dat er meer opvangplaatsen komen voor mensen met dementie. “Als we dit probleem niet samen aanpakken, gebeurt er niets.” Met die oproep opende voorzitter Henk Raedts de nieuwjaarsreceptie van de Centrale van Ouderenverenigingen in De Kemphaan.
Burgemeester Hans Gilissen van Venray sloot zich daarbij aan. Raedts refereerde aan cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau, waaruit blijkt dat het aantal mensen met dementie hard zal groeien.
Alleen al in Venray zal het aantal in de komende twaalf jaar bijna verdubbelen, van 640 naar 1200.
Iedereen krijgt ermee te maken, of als patiënt, of als familielid of mantelzorger. Terwijl er in Noord-Limburg nu slechts 126 opvangplaatsen zijn voor deze mensen. Mensen met dementie moeten hierdoor naar een opvangplek ver van huis. “Dit kan niet de bedoeling zijn”, aldus de voorzitter. Wijzend naar Het Zorghuus in Ysselsteyn toonde Raedts aan, dat het vinden van een oplossing wel degelijk mogelijk is.
Burgemeester Gilissen prees de inzet van veel mantelzorgers en vrijwilligers. Met name de mantelzorgers hebben een zware taak. “Zij doen geweldig goed werk”, aldus Gilissen.
Wat ouderen hieraan kunnen doen? Vooral naar de stembus gaan, want de gemeenteraadsverkiezingen zijn bepalend voor de gemeentelijke koers in de 
komende jaren, zo spoorde hij de aanwezigen aan om vooral gebruik te maken van het stemrecht.

Op de foto´s de eerste nieuwjaarstoespraak van voorzitter Henk Raedts en, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen, een politiek onderonsje tijdens het borreluurtje.

Dit bericht is geplaatst in Uit De Schakel. Bookmark de permalink.