Nieuwe ambassadeur ‘Vitaal Ouder Worden’

Het project ‘Vitaal Ouder Worden’ van de gemeente Venray stimuleert senioren om te kijken en ervaren wat mogelijk is op het gebied van vitaliteit van deze ouderen.

Vijf nieuwe ambassadeurs kregen op 23 april hun bewijzen van deelname aan de opleidingscursus uitgereikt. Wethouder Martin Leenders onderstreepte bij die gelegenheid het belang van deze opgeleide vrijwilligers. Een ambassadeur bespreekt namelijk met inwoners hoe vitaal zij in het leven staan en brengt in kaart of er veranderwensen zijn. Onderwerpen als eenzaamheid, vitaliteit, plezier in het leven en zelfredzaamheid komen aan bod. Tijdens een huisbezoek, soms een groepsgesprek, gaan de ambassadeurs met de ouderen in gesprek over deze onderwerpen. Zoekt u (meer) sociale contacten en weet u niet hoe u dit moet aanpakken? Wilt u fit blijven, stevig op uw benen blijven staan? Of bent u op zoek naar een leuk tijdverdrijf op loopafstand van uw huis? De ambassadeurs ‘Vitaal Ouder Worden’ zoeken samen met de ouderen naar een geschikt antwoord op hun vragen.
Dit voorjaar hebben inwoners (70 tot en met 75 jaar) van de wijk Brukske en het dorp Ysselsteyn een uitnodiging ontvangen voor een gesprek met een van de ambassadeurs. In totaal hebben veertien inwoners gesprekken gevoerd. De meerderheid van hen is tevreden met hun leven en neemt actief deel aan de samenleving. Het hebben en onderhouden van sociale contacten is hierbij belangrijk voor de kwaliteit van leven. De ambassadeurs leveren een actieve bijdrage door ideeën aan te dragen en inwoners te verwijzen naar verschillende activiteiten in wijken en dorpen. Wilt u meer weten over hoe u Ambassadeur Vitaal Ouder Worden kunt worden? Neem dan contact op met Match voor Vrijwilligers, tel. 0478 516 995 of stuur een e-mail met uw naam en telefoonnummer naar info@matchvoorvrijwilligers.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.