In memoriam Joep Brueren

Half mei is Joep Brueren overleden. Hij heeft veel betekend voor de Venrayse ouderen.

Brueren, ambtenaar welzijn, onderwijs, jeugd en sport bij de gemeente Venray, stond eind jaren ’80 met oud-wethouder Wim Claessens aan de wieg van ouderencentrum De Kemphaan. De Centrale van Ouderenverenigingen wilde dit niet zelf runnen en richtte een stichting op. Brueren, die met pensioen zou gaan, werd voorzitter van het stichtingsbestuur en deed dit bijna tien jaar. Als ambtenaar en stichtingsvoorzitter zorgde hij voor de ombouw van de voormalige Henseniusschool aan het Kennedyplein tot centrum waar sindsdien de ouderenverenigingen in de gemeente terecht kunnen voor vergaderingen, ontspanning en activiteiten.

Uit hoofde van zijn voorzitterschap was hij tevens enige tijd lid van de toenmalige Seniorenraad, het bestuur van de Centrale. Ook in andere verenigingen was Joep actief. Brueren was een fervent carnavalsvierder en was vele jaren secretaris van vastelaovesvereniging De Piëlhaas.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.