Oostrum schoon door de poort

Als eerste dorp in de gemeente Venray heeft Oostrum het projectplan ´Schoon door de Poort´ getekend en aangeboden aan de gemeente Venray. Met dit plan toont het gemeenschapshuis D’n Oesterham van Oostrum dat het zich zelfstandig kan handhaven in de gemeenschap, zonder subsidie van de gemeente.

Van oudsher zijn er in de dorpen en wijken van de gemeente Venray dorpshuizen en wijkcentra. Deze gemeenschapshuizen hebben als doel om de activiteiten van de gemeenschappen mogelijk te maken en te stimuleren.

Vanaf 2018 moeten de gemeenschapshuizen van Venray formeel zelfstandig zijn. Om dit te realiseren heeft de gemeente Venray vier jaar geleden aangegeven, dat alle besturen een plan in mogen dienen waarmee zij het gemeenschapshuis gereed maken voor deze verzelfstandiging. Dit traject is Schoon door de Poort genoemd: de gemeente Venray bekostigt de noodzakelijke aanpassingen en gewenste uitbreidingen, waarna de dorpen en wijken met een schone lei, schoon door de poort dus, kunnen beginnen aan hun taak.

Voorzitter Joop Bus ondertekent namens KBO Oostrum het projectplan Schoon door de Poort.

Klankbordgroep
Het gemeenschapshuis D’n Oesterham in Oostrum heeft de afgelopen drie jaar, samen met een klankbordgroep, de behoefte van de gebruikers in beeld gebracht. In deze klankbordgroep zitten zes verenigingen, waaronder de KBO.
Het gemeenschapshuis
D’n Oesterham heeft een presentatie verzorgd bij de OOZO (Oostrumse Organisatie van Zelfstandige Ondernemers), waarna de ondernemers hebben besloten het plan te ondersteunen.

Door de intensieve samenwerking heeft gemeenschapshuis D’n Oesterham een projectplan op kunnen stellen, waarin de renovatie wordt weergeven. Op donderdag
27 juli heeft de voltallige klankbordgroep het plan ondertekend en samen met het bestuur van D’n Oesterham ingediend bij wethouder Ike Busser.

De inbreng van de KBO was van grote waarde voor de invulling van het projectplan. De wensen vanuit KBO Oostrum hebben met name betrekking op de toegankelijkheid en rolstoelvriendelijkheid van het gemeenschapshuis en op een goede klimaatbeheersing in het gebouw. Deze wensen worden meegenomen in de realisatie.

De verwachting is dat de renovatie kan starten medio maart/ april 2018.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws archief, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.