Centrale maakt zelf Ouderennota

De commissie Advies en Ondersteuning van de Centrale van Ouderenverenigingen gaat zelf een ouderennota schrijven. De gemeente Venray wil daar niet aan beginnen. Dit lichtte commissievoorzitter Jeanne Hendrix tijdens de vergadering van de Centrale op
17 mei toe. In de nota worden alle facetten en problemen waar ouderen mee te maken hebben, op een rij gezet. In de hoop dat de gemeente of andere instanties er iets mee doen. Het gaat dan om terreinen als welzijn en zorg, wonen, cultuur en bewegen voor ouderen. De nota zal problemen aankaarten en tevens oplossingsrichtingen geven.

In het verleden heeft de Centrale herhaaldelijk de gemeente gevraagd om een dergelijke nota. De Centrale zag met lede ogen aan dat ouderenbelangen en -vragen ondersneeuwden bij de veelheid aan andere problemen en wensen van belangengroepen. Daardoor komen de wensen en hulpvragen van de kwetsbare groep inwoners niet eens aan bod, laat staan dat er oplossingen worden bedacht.
In een onlangs gehouden gesprek met het gemeentebestuur heeft Venray nog eens laten weten niet aan een dergelijke nota te willen beginnen. De commissie Advies en Ondersteuning kwam daarop met het idee, zelf maar aan de slag te gaan. De commissie kreeg vooralsnog de zegen van de Centrale.

Strategische visie De Centrale kan deze nota bijvoorbeeld inbrengen bij het overleg rond de nieuwe strategische visie (2020-2030) van de gemeente Venray. Bij de coalitiebesprekingen zijn afspraken gemaakt over deze visie, die moet vertellen welke richting Venray de komende tien jaar uit moet met vraagstukken als duurzaamheid, energie en klimaat, de openbare ruimte, demografische en technologische ontwikkelingen en de steeds complexere problemen binnen het sociaal domein. Het opstellen van de visie gebeurt samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners.

Dit bericht is geplaatst in Uit De Schakel. Bookmark de permalink.