Programma Dag van de Ouderen

De Dag van de Ouderen nadert. Op maandag 1 oktober is het weer feest voor de senioren van de gemeente Venray. De werkgroep Dag van de Ouderen is er in geslaagd weer een mooi programma op de rol te zetten. De dag zal, zoals elk jaar, beginnen met een plechtige hoogmis in de Petrus Bandenkerk. Deze dienst begint om 13.30 uur en zal worden geleid door deken Harrie Smeets. Na de mis wandelen de ouderen naar de schouwburg, waar hen koffie (thee) wordt aangeboden. Om kwart over drie begint in de grote zaal het feestprogramma met een woordje vooraf door voorzitter Henk Raedts van de Centrale van Ouderenverenigingen. Daarna zal Gerrit Hendriks als spreekstalmeester de artiesten aankondigen. Orkest Royaal bijt vervolgens het spits af. Royaal was tot vorig jaar Seniorenorkest Venray. Inmiddels is het roer omgegooid, om zo ook jonger publiek en jongere orkestleden te trekken. Er is zelfs in de persoon van Riet Martens een zangeres aangetrokken.

Na de pauze, met een mooie loterij, treedt Tonny Wijnands voor het voetlicht.
Tonny Wijnands komt uit Deurne. Hij werkt bij een zorgcentrum voor ouderen en geeft muziektherapie. Door zijn werk is hij liedjes in het dialect gaan schrijven en zingen. Wijnands speelde in een dansorkest en een Tsjechische blaaskapel en trad op met het trio ‘Gèr Gedaon’.
Tegenwoordig treedt hij vooral solo op.

Als even na vijf uur de voorstelling is afgelopen, is er nog een gezellig samenzijn in de foyer van de schouwburg.

Kaartverkoop De kaarten in de kerkdorpen kunnen zoals elk jaar vanaf eind augustus bij de secretarissen van de plaatselijke KBO gekocht worden. Voor Venray is in De Kemphaan een verkoopsessie: op 13 september (van 10.00 tot 12.00 uur) en op 20 september (van 10.00 tot 11.00 uur).

Dit bericht is geplaatst in Uit De Schakel. Bookmark de permalink.