Samen muziek maken heerlijk en goed voor hersenen

De vorige Schakel van 29 maart gaf het al aan: met elkaar muziek maken is heerlijk! Dat weten de inwoners van Oostrum ook. Elke maandagavond komt een groepje bij elkaar in de Watermolen om gezamenlijk muziek te maken onder de leiding van Marloes Berben.

Het genre is veelomvattend. Zowel klassieke nummers als smartlappen, volksmuziek, kerstnummers, schlagers en Ierse liedjes: alles wat speelbaar is, wordt gespeeld. De muzikanten hebben geen conservatoriumopleiding, maar spelen vanuit hun hart. Iedereen kan meedoen, het instrument maakt niet uit. Voorwaarde is wel, dat je noten kunt lezen. Marianne Kamphorst kreeg het idee ‘Ik wil nu een echt instrument bespelen’. Zij heeft zichzelf het notenschrift eigen gemaakt en bespeelt nu een klarinet. De instrumenten komen voor een deel van de harmonie, dat kan voor niemand dus een beletsel zijn. Nu worden blokfluiten en klarinet bespeeld, en ook accordeon en sopraanfluit. “We willen iedereen de kans geven muziek te maken”, zegt Jack Schuurmans. Er wordt ook opgetreden, zoals bij de Dag van de Senioren, voor het Vincentiushuis en voor de Zonnebloem. Soms ook in de kerk. Iedereen is welkom, ook van buiten Oostrum, de groep kan best nog wel wat uitbreiding hebben. Bezig zijn met gezamenlijk muziek maken is ook goed voor de hersenen, zeggen deskundigen. Waarvan akte.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.