Open Dag Landgoed & Natuurbegraafplaats Weverslo

Wees welkom en maak op 26 mei tussen 11.00 en 16.00 vrijblijvend kennis met Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo, Janslust 11 te Heide. www.weverslo.nl 

Natuurbegraven, de meest voordelige en natuurvriendelijke manier van begraven, wordt steeds populairder in Nederland. Net buiten Venray ligt de oudste, echte natuurbegraafplaats van Nederland: Natuurbegraafplaats Weverslo. Op 26 mei van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen en in een ontspannen ambiance kennis te maken met de mooie natuur van Weverslo, het fenomeen natuurbegraven en de mogelijkheden rondom een afscheid in de natuur.

Programma
Er zijn lezingen over uiteenlopende onderwerpen rondom het leven en de dood, persoonlijk afscheid, rouw en rouwverwerking.
Er is muziek van Eva Wijnen. Elk uur kunnen mensen aansluiten bij een rondleiding over de natuurbegraafplaats, waarbij een gids vertelt over dit unieke natuurgebied en de rol die natuurbegraven daarin speelt. Er is een inspiratiemarkt waar bezoekers kennis kunnen maken met alle facetten van natuurbegraven en afscheid: van de verschillende kisten, manden, baren, rouwdoeken en natuurlijke gedenktekens tot rouwfotografie en persoonlijke gedenkobjecten.

Ook kunt u kennismaken met Loop Biotech. Zij maken duurzame en biologisch afbreekbare kisten en urnen, gemaakt van lokale paddenstoelsoorten en upcycled hennepvezels. Bijzondere ‘levende’ kisten en urnen die weer onderdeel van de kringloop worden en de natuur verrijken. Tijdens deze dag vertellen de makers hier meer over en zijn er voorbeelden te zien.

De hele dag zijn medewerkers en vrijwilligers aanwezig om voorlichting te geven over het zelf kiezen en reserveren van een grafplek en de mogelijkheden om een persoonlijke invulling te geven aan een afscheidsceremonie en een herdenkingsbijeenkomst. Op het Boshuisterras kunt u onder het genot van een hapje en drankje de ongedwongen sfeer op Weverslo proeven.

Kleinschalig en persoonlijk

Steeds meer mensen kiezen voor deze milieuvriendelijke vorm van begraven, die ook nog eens voordeliger is dan traditioneel begraven. Elke natuurbegraafplaats heeft zijn eigen kenmerken. Weverslo onderscheidt zich met name door het intieme karakter van het mooie gevarieerde bos, de verbinding met kunst en cultuur die wordt gemaakt d.m.v. een wandelroute langs beelden en gedichten en de persoonlijke aanpak. Ook is het bos van Weverslo een geliefde plek om te wandelen of gewoon even tot rust te komen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.