Invasie vriendengroep ‘Young’ bij KBO Castenray

“Als we dan toch af en toen mee doen met een KBO-activiteit, kunnen we ook wel lid worden”, opperde iemand van een Castenrayse vriendengroep enige tijd geleden.

Het ‘grapje’ leidde ertoe dat KBO Castenray de laatste twee jaar een flink aantal nieuwe leden kon verwelkomen.
KBOYoung noemen ze zich. Zestien personen, acht koppels, die allemaal nog werken, tussen de 55 en 70 jaar oud, vormen al lange tijd een vriendengroep die geregeld een evenement bezoekt of zelf iets organiseert.

Henk en Maria Classens-Crooymans waren de eersten die bij de KBO gingen, de rest volgde snel erna. Een invasie die voorzitter Piet Steeghs ertoe bracht eens te informeren ‘wat de jeugd wilde?’

Nou, vooreerst wil het groepje gewoon meehobbelen, zolang de zestien nog moeten werken. Wel heeft de groep al deelgenomen aan de ouderen-zittingsavond van
De Schanseknuppels (foto).
“Het zal dus nog wel even duren voordat we volwaardig meedraaien, maar de eerste die voor het eerst zijn AOW gestort krijgt, moet op op die dag een barbecue geven om te vieren dat we het pensioen gehaald hebben”, aldus Ien Janssen-Derks, die zelf sinds kort dorpsondersteuner en ouderenadviseur is in het dorp.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.