Bieb ook een gezellig lees- en studiehuis

Half juni is de nieuwe bibliotheek BiblioNu van Venray opengegaan. Het is niet meer alleen een plek om boeken te lenen, maar vooral een gezellig lees- en studiehuis, ook voor senioren.

Stel, u wilt de krant lezen of even neuzen in naslagwerk. Daarna koffie drinken eventueel met een broodje. U wilt intensief spitten in boeken om uw kennis te verfrissen? Het kan allemaal in de nieuwe bieb. In een frisse ruimte aan een nieuw plein is voldoende zitgelegenheid om er een ochtend of middag te lezen en te snuffelen. Er zijn aansluitingen voor uw laptop. Wilt u een boek lezen dat niet voorradig is, dan kan BiblioNu dit van elders naar Venray laten komen. Zelfs vanuit de Staatsbibliotheek als het kan. Ook als u digitaal niet goed bent, kunt u naar de bibliotheek, want op gezette tijden zijn er mensen die u helpen. Er zijn op gezette tijden ook andere hulptroepen, van de overheid of het openbaar vervoer, computerdeskundigen die u de weg wijzen in de digitale wereld, of mensen van Beleef Dementie, die u bijstaan in moeilijke tijden. De bieb organiseert daarnaast cursussen en lezingen.

Zoekt u verstrooiing? Dan is er een ruimte waar geregeld mensen zullen optreden met een lezing over verschillende onderwerpen schrijvers die hun boeken bespreken, boekenvoorlichting. Ouderenverenigingen kunnen er een rondleiding boeken; voor groepen tot vijftien personen. Kortom, voor elk wat wils.

Voor de hoofdingang, aan het nieuwe plein langs het Gouden Leeuwpad, prijkt sinds kort weer het beeld van de Gouden Leeuw, zoals dit een eeuw geleden boven de ingang van hotel De Gouden Leeuw heeft gestaan. De entree, het leescafé, is ruim opgezet. Recht is de afdeling voor de kinderen en jeugd, links de vleugel voor de volwassenen, met leesruimte, studie-coupés en met kleine vergaderruimten. Een zaal is geschikt voor lezingen en voordrachten voor maximaal 90 personen. Tussen de bibliotheek en de voormalige brouwerij is een overdekte stalling gemaakt voor een paar honderd fietsen en scootmobielen, van waaruit u rechtstreeks de bieb in kunt gaan. Ook vanaf het Gouden Leeuwplein is die stalling bereikbaar.

De bibliotheek is elke dag behalve op zondag open van 10.00 tot 17.00 uur; op maandag pas vanaf 13.00 uur, op zaterdag maar tot 13.00 uur.

De plattegrond van de nieuwe bibliotheek.

 

Op je gemak een krant lezen kan natuurlijk ook in de nieuwe bibliotheek. Foto: Han Siebers.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uit De Schakel. Bookmark de permalink.